Contact


April 2019
The Crucifixion - John Stainer


Optredens in Hoogeveen, Assen en Emmen

De Engelse componist, organist en koordirigent John Rutter (1945) is vooral bekend van zijn kerkmuziek. Zijn muziek is geliefd bij koren. Rutter is onder meer oprichter van het kamerkoor Cambridge Singers, het koor dat onder zijn leiding beroemd werd. Opmerkelijk is dat de componist zelf niet religieus is.

In zijn werken combineert Rutter elementen uit verschillende muzieksoorten, van Gregoriaans tot jazz, van klassiek tot pop. Soms klinkt een lied als een ballad of lijkt het op filmmuziek. Men betitelt zijn stijl wel als Eclectisch.

Rutters requiem is niet gecomponeerd in de trant van een groot opgezet requiem zoals van Berlioz of Verdi, eerder is het een ingetogen versie zoals dat van Fauré of Duruflé. Heer, geef hun eeuwige rust. Zo begint de mis die in de katholieke eredienst wordt opgedragen voor de doden. Ook Rutters requiem begint met deze tekst. In zijn requiem heeft hij de rooms-katholieke mis als basis genomen. Wel zijn er delen weggelaten en is er eigen werk toegevoegd. De delen zijn: Requiem aeternam – Out of the deep – Pie Jesu – Sanctus – Agnus Dei –  The Lord is my shepherd  – Lux aeterna


De bestuursleden op een rij

Lees meer

 

Overzicht van Vocalin activiteiten

Lees meer  
 

 

 

 

 

Downloaden flyer

Lees meer