Contact


mei 2020
Requiem van G. Fauré en delen uit The peacemakers van Karl Jenkins


3 mei 2020 Grote Kerk Emmen

Judith Sportel - Sopraan

Judith Sportel werd in 1972 geboren te Hoogeveen, en groeide op in een gezin waarin zij al op jonge leeftijd met muziek en zang in aanraking kwam. Via de muziekschool, waar zij piano- en zanglessen volgde bij Gerrit Jan Rutgers, was de keuze om muziek te gaan studeren snel gemaakt. Zij studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen, alwaar zij in 1996 glansrijk afstudeerde. Gedurende haar studie maakte zij ruimschoots kennis met veel gevarieerd en uiteenlopend repertoire. Bij menig bekend zangpedagoog volgde zij masterclasses.

Al tijdens haar studie trad zij veelvuldig solistisch op. Inmiddels is zij een veelgevraagde soliste bij diverse koren, vocale-ensembles en orkesten. Onder leiding van tal van dirigenten zong zij (dikwijls met prominente vocalisten) in diverse oratoria. Glansrollen waren er in de grote werken van J.S. Bach, (onder meer: Weihnachtsoratorium, Matthäus en Johannes Passion) G.F. Händel (The Messiah, Joshua) en verschillende andere oratoria, requiems, cantates, missen en motetten van o.a. A. Vivaldi, J.S. Bach, J. Haydn, W.A. Mozart, G. Faure, F. Mendelssohn-Bartholdy, E. Elgar, J. Rutter, etc.

Ook verzorgde zij liederenrecitals in binnen- en buitenland en gaf ze concerten in de grote kathedralen van o.a. Parijs, Londen,Praag, Brussel, Metz, etc. Judith verleent regelmatig haar solistische medewerking aan radio-, tv- en cd opnamen. Als uiterst veelzijdig vocaliste vertolkt zij naast het klassieke programma tevens het “lichte” genre met verve.

Sinds enige tijd maakt zij deel uit van het Synergy-ensemble. (www.synergy-ensemble.nl). Met dit ensemble heeft zij onlangs een solo cd opgenomen. Hieraan hebben zij met heel veel plezier en inspiratie gewerkt, wat volgens vele lovende kritieken in het eindresultaat meer dan hoorbaar is geworden. Het is haar streven om –middels uitgebalanceerd stemgebruik en stijleigen interpretatie- een dimensie toe te voegen aan de expressie van tekst en emotie.


De bestuursleden op een rij

Lees meer

 

Overzicht van Vocalin activiteiten

Lees meer  
 

 

 

 

 

Downloaden flyer

Lees meer